Paula Mikkilä

Suurimman taiteellisen antini tähän mennessä olen välittänyt oppilailleni. Olen pyrkinyt antamaan heille mahdollisimman monipuolisen kuvan taiteen tekemisestä. On hienoa nähdä ja kokea yhdessä onnistumisen elämyksiä. Kritiikkihetket antavat monelle kannustavaa palautetta. Saan myös itselleni uusia ideoita oppilaitteni töistä.

Omassa taiteessani pyrin välittämään katsojalle uusia ajatuksia. Aikasemmin tein pelkästään öljyvärimaalauksia. Erilaiset installaatiot ja grafiikka ovat olleet myös kuvioissa mukana. Värillä on ollut minulle aina suuri merkitys, sillä haluan antaa katsojalle hyvänolontunteen. Maalausmatkat ja taidematkat ulkomailla varsinkin Italiassa ovat tuoneet väreihini lämpöä.

Minulla on suunnaton halu kokeilla kaikkea uutta. Olen yhdistellyt erilaisia materiaaleja mm. metallia ja lasia veistoksissani. Veistostaide on tullutkin yhä läheisemmäksi kierrellessäni eurooppalaisia taidemuseoita.

Pronssivaluun tutustuin, kun olin Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat ry:n puheenjohtajana. Tällöin vein yhdistyksemme jäsenet tutustumaan taidevalimoon. Innostuin itse pronssivalusta niin paljon, että olen tehnyt pronssiveistoksia siitä lähtien.

Pronssiveistoksissani minua on kiehtonut varjot, jotka eivät ole käsin kosketeltavia. Tuoli on ollut aina kiinnostava esine. Erilaiset huonekalut ovat minusta muodoltaan hyvin kauniita. Siivekkäät eläimet ja olennot ovat aina kiehtoneet mielikuvitustani. Pitsit ja kankaat ovat mielenkiintoisia aiheita toteuttaa pronssivalussa.

Lataa CV:ni tästä!